Paswoorden bewaren

Paswoorden bewaren wordt vandaag de dag een must. Er komen steeds meer nieuwe websites bij waar je telkens weer een nieuw wachtwoord voor nodig hebt. Je gaat dus al snel wachtwoorden gaan hergebruiken om het jezelf gemakkelijker te maken. Maar daar komen dus wel wat security risico’s bij kijken: één minder betrouwbaar platform dat eens een data lek heeft en je kan al je andere accounts ook kwijt zijn. Hiervoor zit er in het Venerit kmo-cloudpakket een krachtige wachtwoordmanager, namelijk Keeper.

Wat kom je te weten in dit artikel:

Paswoorden bewaren

Het grootste voordeel aan een wachtwoordmanager is uiteraard dat je eenvoudig paswoorden kan opslaan en onthouden. Zo moet je er zelf niet meer aan denken en alles zit ook veilig en geëncrypteerd in de kluis. Als wachtwoordmanager bij Venerit gebruiken we Keeper en bieden deze ook aan in ons pakket voor onze klanten.

Als je bij ons klant wordt, hoef je zelfs voor Keeper geen wachtwoord te onthouden. We stellen het zo in dat alles gekoppeld is met de bedrijfsomgeving en je met één klik kan inloggen. Zoals een tevreden klant van ons zei:

“Eindelijk verlost van alle berichten of telefoontjes van collega’s op de meest onaangename tijden met de vraag: Wat zijn de logingegevens of het wachtwoord nu weer?”

– Nancy Wittock, WEM renovatie
Paswoorden bewaren
Designed by stories / Freepik

Wachtwoorden genereren

Paswoorden bewaren is niet de enige functionaliteit die wordt aangeboden. Keeper laat je ook toe om wachtwoorden te genereren en meteen op te slaan in je kluis. Zo moet je niet elke keer nadenken over een nieuw veilig wachtwoord. Je kan het genereren van wachtwoorden ook zelf wat gaan sturen door bijvoorbeeld: de lengte aan te passen, cijfers, speciale tekens of hoofdletters niet toe te laten in het nieuwe wachtwoord.

Automatisch invullen

Bewaarde paswoorden kunnen ook automatisch worden ingevuld door Keeper. Dit is mogelijk door een URL/link te koppelen aan de opgeslagen wachtwoorden. Als je de link bezoekt zal Keeper vragen of hij het wachtwoord mag invullen. Je kan ook toestemming geven om dit volledig automatisch te laten gebeuren zodat Keeper het niet telkens moet vragen. Je moet je paswoorden dus niet meer onthouden en zelfs niet meer handmatig invullen.

Automatisch invullen van paswoorden

Gevaren van een paswoord bewaren in browser?

Waarom zou je nu je paswoorden bewaren in een aparte wachtwoordmanager in plaats van die ingebouwd in je browser? De voordelen zijn waarschijnlijk meer dan je verwacht. Hieronder lees je kort waarom een aparte wachtwoordmanager zoals Keeper veel beter is.

Beveiliging

Wachtwoorden die zijn opgeslaan via een browser worden niet geëncrypteerd en kunnen dus in gewone tekst teruggevonden worden op de PC en in de browser.

Altijd en overal

Door je paswoorden te bewaren in een browser zit je ook vast aan die browser. Door een aparte wachtwoordmanager te gebruiken kan je eender welke browser gebruiken en ook op je smartphone heb je al je wachtwoorden makkelijk bij de hand.

Uitgebreide functionaliteit

Zoals al eerder eens aan bod is gekomen kan je bijvoorbeeld de browser geen wachtwoorden zelf laten genereren. Keeper laat ook toe om makkelijk wachtwoorden met elkaar te delen. Ook zit er in Keeper optionele functionaliteit die het internet zal scannen of een wachtwoord in je kluis ergens gelekt is geweest.

Keeper: in meer detail

Keeper is een veelgebruikte wachtwoordmanager die is ontworpen om gebruikers te helpen bij het beheren en beveiligen van hun wachtwoorden. Het biedt een breed assortiment van functies aan en mogelijkheden die bijdragen aan een verbeterde wachtwoordbeveiliging. Laten we eens in detail kijken naar de belangrijkste kenmerken van de Keeper wachtwoordmanager:

 1. Veilige wachtwoordopslag: Keeper maakt gebruik van geavanceerde versleutelingstechnologie om je wachtwoorden veilig op te slaan. Alle wachtwoorden worden versleuteld met AES-256, een van de sterkste encryptie-algoritmen die momenteel beschikbaar zijn. Dit betekent dat zelfs als iemand ongeautoriseerde toegang tot je wachtwoordopslag krijgt, de versleutelde gegevens vrijwel onmogelijk te decoderen zijn. Paswoorden bewaren is nog nooit zo veilig en eenvoudig geweest.
 2. Cross-platform compatibiliteit: Keeper is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Windows, macOS, Linux, iOS en Android. Hierdoor kun je je wachtwoorden gemakkelijk synchroniseren en toegang krijgen tot je account op verschillende apparaten. Of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent, je hebt altijd veilige toegang tot je wachtwoorden.
 3. Wachtwoordgenerator: Keeper heeft een ingebouwde wachtwoordgenerator die sterke, unieke wachtwoorden kan genereren voor al je online accounts. Deze wachtwoorden kunnen aanpasbaar zijn in termen van lengte, complexiteit en het gebruik van speciale tekens. Door sterke wachtwoorden te genereren, minimaliseer je het risico op accountinbraken als gevolg van zwakke wachtwoorden.
 4. Automatisch invullen: Met de automatische invulfunctie van Keeper kun je moeiteloos inloggen op websites en apps. De wachtwoordmanager slaat je inloggegevens op en vult ze automatisch in wanneer je een website bezoekt of een app opent. Dit bespaart tijd en elimineert de noodzaak om wachtwoorden handmatig in te voeren.
 5. Veilige deling van wachtwoorden: Keeper biedt de mogelijkheid om wachtwoorden veilig te delen met andere gebruikers. Dit is handig als je wachtwoorden wilt delen met collega’s of andere vertrouwde contacten. Je kunt bepalen wie toegang heeft tot specifieke wachtwoorden en ze op elk gewenst moment intrekken.
 6. Tweefactorauthenticatie (2FA): Keeper ondersteunt tweefactorauthenticatie, waardoor je een extra beveiligingslaag kunt toevoegen aan je account. Je kunt 2FA instellen met behulp van verschillende methoden, zoals sms-codes, Google Authenticator of biometrische verificatie.
 7. Veilige opslag van gevoelige gegevens: Naast wachtwoorden kun je in Keeper ook andere gevoelige informatie opslaan, zoals creditcardgegevens, notities en documenten. Deze gegevens worden op dezelfde manier versleuteld

Keeper: BreachWatch

Keeper Breachwatch is een optionele aanvullende functie van de Keeper wachtwoordmanager die je extra bescherming biedt tegen datalekken en schendingen van je online accounts. Hier is wat informatie over Keeper Breachwatch:

 1. Real-time monitoring: Keeper BreachWatch houdt voortdurend de veiligheid van je accounts in de gaten. Het controleert continue verschillende bronnen, zoals gelekte databases en dark web-marktplaatsen, om te controleren of je wachtwoorden betrokken zijn bij bekende datalekken.
 2. Waarschuwingen voor potentiële inbreuken: Als Keeper BreachWatch een mogelijk compromis van je wachtwoorden detecteert, ontvang je onmiddellijk een waarschuwing. Dit stelt je in staat om snel actie te ondernemen en de nodige maatregelen te treffen, zoals het wijzigen van het betreffende wachtwoord.
 3. Gepersonaliseerde beveiligingsrapporten: Keeper BreachWatch biedt gepersonaliseerde beveiligingsrapporten waarin je kunt zien welke accounts mogelijk zijn getroffen door datalekken. Je krijgt gedetailleerde informatie over de aard van het lek en wordt geadviseerd om het betreffende wachtwoord te wijzigen.
 4. Veiligheidsadvies: Naast waarschuwingen en rapporten geeft Keeper BreachWatch ook aanbevelingen voor veiligheidsverbeteringen. Het kan bijvoorbeeld suggereren om sterke, unieke wachtwoorden te gebruiken en tweefactorauthenticatie in te schakelen voor kwetsbare accounts.
 5. Dark Web-monitoring: Keeper Breachwatch houdt ook het dark web in de gaten, waar gestolen gegevens vaak worden verhandeld. Door het dark web te monitoren, kan het potentiële risico’s identificeren en je waarschuwen als je gegevens worden aangetroffen.

Met Keeper BreachWatch heb je een extra beveiligingslaag om de integriteit van je wachtwoorden en online accounts te waarborgen. Het stelt je in staat om proactief te handelen bij mogelijke inbreuken, zodat je de controle behoudt over je digitale beveiliging

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in: Aalst – Affligem – Asse – Belsele – Berlare – Beveren – Bornem – Buggenhout – Denderleeuw – Dendermonde – Erpe-Mere – Haaltert – Hamme – Kalken – Kruibeke – Laarne – Lebbeke – Lede – Lokeren – Londerzeel – Meise – Merchtem – Moerbeke – Moorsel – Opwijk – Overmere – Puurs-Sint-Amands – Sinaai – Sint-Gillis-Waas – Sint-Niklaas – Steenhuffel – Stekene – Temse – Waasmunster – Wetteren – Wichelen – Wieze – Willebroek – Zele

Heb je vragen over Paswoorden bewaren?
We helpen je graag verder.
Klik hier om contact op te nemen