Over ons

Missie & visie

Wat doen we?

Venerit:
  • 1.
    zorgt ervoor dat jij veilig in de cloud werkt door de juiste programma’s en toepassingen te gebruiken
  • 2.
    beveiligt en beschermt het netwerk en de data van jouw kmo voor cyberaanvallen
  • 3.
    stelt je (internationale) netwerk op punt en vereenvoudigt het beheer zodat je dat volledig zelf kunt doen

Hoe doen we dat?

Door naar jou te luisteren en met jou te praten. We gaan graag een langetermijnrelatie met je aan. We zien onszelf als een verlengstukje van jouw bedrijf. We denken met je mee en stellen oplossingen voor die je vooruithelpen. Jouw netwerk stellen we helemaal op punt en beheren we op afstand. Zo concentreer jij je op je corebusiness.

Ook maken we tijd vrij voor research en om internationale seminaries en webinars bij te wonen. Zo zijn we voor jou altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. De diensten van Venerit en alle software die we bij jou installeren, voldoen aan de GDPR-wetgeving.

Waarom doen we dat?

Omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat een professionele IT-infrastructuur jou een grote meerwaarde biedt.

En de geavanceerde technologieën van topkwaliteit die grote bedrijven al jarenlang gebruiken, nu ook beschikbaar en betaalbaar zijn voor de kmo. Daarmee kun je alles op elkaar afstemmen en automatiseren, standaardiseren en beveiligen. Zo maakt je organisatie een sprong voorwaarts. Alles verloopt efficiënter, en jij bespaart tijd en geld.

Team Venerit

Stijn
Anne-Cathérine
Arno
Vic

Stijn is een Network Engineer Routing&Switching. Een wat? Een Network Engineer. Die ontwikkelt, configureert en onderhoudt toekomstbestendige netwerken. Nu denk je misschien ‘Oh, dat is zo’n nerd waarmee ik niet kan praten omdat ik toch niet begrijp wat hij zegt. Dat is bij Stijn helemaal niet zo. Een van zijn sterktes is net dat hij al dat technische bètajargon achterwege laat. Bekijk zijn YouTube-filmpjes maar eens. Dan hoor en zie je het zelf.

Stijn heeft een onverzadigbare drang naar nog betere oplossingen voor zijn klanten. Als een pitbull bijt hij zich daarin vast. In de zoektocht naar nieuwe technieken en opties is Stijn onvermoeibaar. Hij staat ermee op en gaat ermee slapen. Stijn denkt graag out of the box; daardoor ziet hij mogelijkheden die anderen over het hoofd zien.

Dat heeft hij overgehouden aan zijn Cisco periode. Daar werkte Stijn meer dan tien jaar als senior engineer en teamlead. Hij kwam in actie als anderen het opgaven. Tijdens zijn talloze buitenlandse opdrachten moest hij vaak roeien met de riemen die hij had. Dat heeft zijn creativiteit enorm aangewakkerd. Een mooi voorbeeld van hoe Stijn denkt en oplossingen vindt is het Venerit drielagenmodel dat hij zelf ontwierp.

Een wandelende encyclopedie, ook dat is Stijn. Zijn hoofd is een goedgevulde bibliotheek gevuld met kennis over netwerken, systemen en cybersecurity. Dat is echt zijn dada. En dat gaat van de allernieuwste technologieën tot methodieken en structuren van jaren geleden. Daardoor ontdekt hij snel wat er hapert aan je netwerk en hoe je dat oplost.

Anne-Cathérine is een ondernemer in hart en nieren. Ze is groot geworden in een brouwersfamilie en stond een tijd lang mee aan het roer. Anne-Cathérine begrijpt de noden en behoeften van de kmo. Ze weet dat je elke euro maar een keer kunt uitgeven. En dat je als Vlaamse ondernemer wel wilt investeren maar dan moet er wel wat tegenover staan. Daarom staat ze vierkant achter Venerit. Omdat investeren in je netwerk en beveiliging opbrengt. En ook omdat ze dagelijks zelf de voordelen ondervindt van een goed draaiend netwerk, M365 en Teamleader.

Sales, marketing en projectopvolging dat zijn Anne-Cathérine haar dada’s. Ze is je eerste aanspreekpunt als (nieuwe) klant. Haar luisterend oor en pragmatisch denkvermogen krijg je er gratis bij. Met haar technische kennis, passie voor supplychain en inzichten helpt ze jou om je probleem helder te krijgen. Ze bezorgt je een offerte en volgt je project verder op. Anne-Cathérine is positief ingesteld en altijd enthousiast je zou spontaan een reden zoeken om haar even te bellen.

Arno is een echte cybersecurityprofessional en een krak in klantensupport. Hij vult het Venerit-team dan ook perfect aan. Heb je bijvoorbeeld technische vragen over het kmo-cloudpakket? Dan helpt Arno je meteen verder.

Opvallend: zijn echte hands-onmentaliteit. En ook zijn gevoel voor samenwerking. Arno is een kritische denker en een problem solver. Van programmatie in moderne computertalen tot nieuwe methodes en technologieën. Samen met Stijn stort Arno zich met veel enthousiasme op R&D en troubleshooting.

In het middelbaar pakt Arno al uit met zijn inzet en kennis. Niet toevallig beloont Howest hem in zijn laatste jaar met de felbegeerde GIP Award. Aan diezelfde hogeschool studeert Arno toegepaste informatica. En alsof hij met die studie nog niet genoeg te doen heeft, volgt hij tegelijkertijd extra trainingen zoals Autopsy, Cisco CyberOps (met een topscore van 93,96%!) en Cisco FTD/FMC. Je begrijpt: wij zijn blij dat hij in ons team zit!

Vic heeft een passie voor Systeembeheer & Netwerken. Hij vult het Venerit-team aan op vlak van support en R&D. Heb je een probleem in je IT omgeving, of zit je met een specifieke vraag? Dan kan je steeds bij Vic terecht! 
 
Door zijn systematische aanpak en oog voor detail, worden tickets en taken op een correcte manier verwerkt. 
 
Vic heeft een bachelordiploma Toegepaste Informatica behaald, met als specialisatie Systeem- en Netwerkbeheer. Zo bouwde hij tijdens zijn opleiding een sterke fundering op in niet enkel het beheren van servers en devices, maar ook het netwerk die ze verbindt met elkaar. Gewapend met de kennis uit de bacheloropleiding, een flinke dosis positiviteit en veel goesting startte Vic bij ons aan zijn carrière! 
 
Verder is hij volledig gebeten door IT & Techniek. Thuis knutselen met netwerkopstellingen, server software, 3D printing, electronica.. is helemaal zijn ding. Een eeuwige leerling, dat is duidelijk!