OneDrive bedrijven

OneDrive bedrijven of OneDrive voor bedrijven is een manier om van start te gaan met bestanden op te slaan in de cloud. Veel bedrijven zijn nog op zoek naar een opslagplaats in de cloud. Niet alleen dat, ze willen ook dat er op een eenvoudige en efficiënte manier kan worden samengewerkt aan deze bestanden. De oplossing die Venerit aanbiedt is OneDrive bedrijven. Veel bedrijven maken gebruik van Microsoft applicaties zoals Word en Excel en hebben hier ook licenties voor. Maar het wordt nogal vergeten dat OneDrive ook veelal in deze licentie zit en wij vinden het zonde dat die bij velen niet gebruikt wordt. Daarom zorgt Venerit er voor dat je alles uit jouw Microsoft licenties haalt door dit voor jou in orde te brengen.

In dit artikel vertellen we je graag meer over wat OneDrive juist is en kan. Hieronder al een klein overzicht wat je allemaal zal lezen:

OneDrive bedrijven

OneDrive bedrijven

OneDrive voor bedrijven is inbegrepen in volgende licenties: Business Basic, Standaard en Premium maar ook in de Enterprise E3, E5 en F3. Bij ons kmo-cloudpakket is een Business Premium licentie inbegrepen. Dus ook OneDrive zal je ter beschikking hebben als klant. Hierdoor is geen investering meer nodig in andere cloud storage oplossingen.

Werking van OneDrive

De OneDrive applicatie is ook vrij simpel in zijn werking en wordt standaard geïnstalleerd voor een kmo-cloudpakket gebruiker. De applicatie draait in de achtergrond en doet al het werk. Je hebt wbjwk een mapje waar je je bestanden en documenten in kan achterlaten en deze worden dan automatisch gesynchroniseerd naar de cloud. In het geval er toch problemen zijn met de synchronisatie zal OneDrive hier ook een melding van geven en zeggen hoe je het makkelijk kan oplossen. En als je echt in de problemen zit en bij ons klant bent helpen we jou graag verder.

SharePoint functionaliteit

Je denkt waarschijnlijk dat het veel werk is om telkens elk bestand of map te gaan delen en de juiste mensen uit te nodigen. Hiervoor raden we aan om de integratie met SharePoint te gebruiken. Als Venerit kmo-cloudpakket klant helpen we je ook met SharePoint op te zetten om documenten te delen. Kort uitgelegd kan je via SharePoint pagina’s gaan maken, denk aan een soort intranet waar bepaalde mensen toegang tot hebben. Aan deze SharePoint sites is ook meteen een gedeelde plaats gekoppeld om allerlei bestanden in de plaatsen. Iedereen die toegang heeft tot deze SharePoint site kan ook meteen aan alle bestanden. Via de OneDrive applicatie kan je ook deze gedeelde omgeving gaan synchroniseren met je Windows Verkenner. Zo krijg je, net als je OneDrive, ook een map die overeenkomt met de gedeelde documenten van de SharePoint Site. De OneDrive applicatie behandelt alles van synchroniseren en up-to-date houden van bestanden.

“Vier jaar heb ik op allerlei manieren en met alle soorten hulpmiddelen de administratie en alle andere zaken zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Maar toen kwam Venerit op mijn pad met het Venerit kmo-cloudpakket.”

– Nancy Wittock, WEM Renovatie

De voordelen opgelijst

Een aantal voordelen zijn al aan bod gekomen maar we lijsten graag de belangrijkste nog eens op. Met OneDrive bedrijven kan je volgende zaken verwachten:

  • Flexibele toegang tot bestanden: Medewerkers kunnen overal en altijd toegang krijgen tot hun bestanden, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.
  • Eenvoudig delen en samenwerken: Het delen van bestanden met collega’s is gemakkelijk en maakt naadloze samenwerking mogelijk, zowel intern als extern.
  • Realtime samenwerking: Teamleden kunnen tegelijkertijd aan dezelfde documenten werken, wijzigingen aanbrengen en opmerkingen achterlaten, waardoor de samenwerking efficiënter wordt.
  • Geavanceerde beveiliging: OneDrive biedt geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals encryptie, toegangscontrole en detectie van verdachte activiteiten, om bedrijfsgegevens te beschermen.
  • Beheer van toegangsrechten: Bedrijven kunnen beleidsregels instellen om de toegang tot en het delen van bestanden te beheren, waardoor ze controle hebben over gevoelige informatie.
  • Integratie met Microsoft-producten: OneDrive integreert naadloos met andere Microsoft-producten en -diensten, zoals Microsoft 365, waardoor een geïntegreerde ervaring en extra functies mogelijk zijn.
  • Verbeterde productiviteit: Door de flexibele toegang tot bestanden en de mogelijkheid tot samenwerking kunnen medewerkers productiever werken, zelfs als ze niet op kantoor zijn.
  • Back-upmogelijkheden: OneDrive biedt automatische back-ups van bestanden, waardoor gegevensverlies wordt voorkomen.
  • Compliance met gegevensprivacy: De beveiligingsfuncties van OneDrive helpen bedrijven te voldoen aan regelgeving op het gebied van gegevensprivacy.
  • Schaalbaarheid en opslagruimte: OneDrive biedt voldoende opslagruimte en schaalbaarheid, zodat bedrijven gemakkelijk kunnen uitbreiden naarmate hun behoeften groeien.

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in: Aalst – Affligem – Asse – Belsele – Berlare – Beveren – Bornem – Buggenhout – Denderleeuw – Dendermonde – Erpe-Mere – Haaltert – Hamme – Kalken – Kruibeke – Laarne – Lebbeke – Lede – Lokeren – Londerzeel – Meise – Merchtem – Moerbeke – Moorsel – Opwijk – Overmere – Puurs-Sint-Amands – Sinaai – Sint-Gillis-Waas – Sint-Niklaas – Steenhuffel – Stekene – Temse – Waasmunster – Wetteren – Wichelen – Wieze – Willebroek – Zele

Heb je vragen over OneDrive bedrijven?
We helpen je graag verder.
Klik hier om contact op te nemen