Mobiele toestellen beveiligen met Intune

Welkom in het tijdperk waar technologie de overhand heeft, maar ook kwetsbaarheden met zich meebrengt. In deze digitale wereld is het beveiligen van mobiele toestellen niet alleen een prioriteit, maar een noodzaak. Microsoft Intune speelt hierin een cruciale rol door organisaties te helpen hun mobiele toestellen te beveiligen. Laten we ontdekken hoe Intune dit mogelijk maakt.

Mobiele toestellen beveiligen met Intune

Wat is Intune?

Microsoft Intune is een cloud-gebaseerde service in het domein van Enterprise Mobility + Security (EMS) die het mogelijk maakt voor IT-administrators om apparaten en applicaties van werknemers te beheren. Dit biedt een beschermde omgeving waarin zakelijke data veilig is, ongeacht waar het werk plaatsvindt.

Kernfuncties van Intune

Intune biedt een reeks aan beveiligingsfuncties die centraal beheerd kunnen worden, wat IT-beheer stroomlijnt en de veiligheid verhoogt. De belangrijkste functies omvatten app-beheer, toestelbeheer, en de beveiliging van data binnen deze apps en toestellen.

Mobiele toestellen beveiligen

Het beveiligen van mobiele apparaten met Intune omvat verschillende stappen, elk met zijn eigen belangrijkheid en specificaties.

1. Het instellen van beleid

Een van de eerste stappen in het beveiligen van mobiele apparaten is het definiëren van het beleid waaraan gebruikers en apparaten moeten voldoen.

Compliancebeleid

Compliancebeleid zorgt ervoor dat alleen toestellen die voldoen aan de beveiligingsnormen van de organisatie toegang krijgen tot netwerkbronnen.

Toegangsbeleid

Toegangsbeleid bepaalt wie toegang heeft tot welke apps en data, gebaseerd op de status van compliance van het toestel en de identiteit van de gebruiker.

2. App-beheer

Applicatiebeheer is essentieel om ervoor te zorgen dat alleen veilige en goedgekeurde apps gebruikt worden binnen een organisatie.

App-beveiligingsbeleid

Met app-beveiligingsbeleid kunnen beheerders bepalen hoe data in apps wordt gehanteerd en beschermd, ook als het apparaat zelf niet beheerd wordt door Intune.

3. Apparaatbeheer

Het daadwerkelijk beveiligen van de apparaten zelf is een kerncomponent van Intune.

Registratie van toestellen

Apparaten moeten geregistreerd worden in Intune om ze te kunnen beheren en monitoren. Dit proces verzekert dat alle apparaten zichtbaar en beheerbaar zijn.

Voorwaardelijke toegang

Voorwaardelijke toegang gebruikt signalen van het apparaat, de locatie, en de risicostatus om te bepalen of toegang tot bedrijfsdata toegestaan is.

Geavanceerde beveiligingsfuncties

Intune gaat verder dan basisbeheer en biedt geavanceerde opties voor diepere en meer gedetailleerde beveiliging.

Gegevensbescherming

Bescherming van gegevens op apparaten, inclusief encryptie en het beheren van datalekkages, is fundamenteel.

Bedreigingsbeheer

Intune helpt ook om te reageren op en te beheren van bedreigingen, zoals malware en ongeautoriseerde toegangspogingen.

Conclusie

Met Intune kunnen bedrijven niet alleen hun mobiele apparaten veilig houden, maar ook zorgen voor een gestroomlijnd beheer van apps en data. Het is een essentiële tool in het moderne IT-landschap.

Veelgestelde vragen (FAQ)

  1. Wat zijn de eerste stappen om Intune in te stellen? Configureer de enrollment options in Intune en stel de juiste DNS records in. Venerit helpt jou hier graag bij verder.
  2. Hoe zorgt Intune voor app-beveiliging? Intune beheert en beveiligt apps door middel van beleid dat bepaalt hoe data wordt gebruikt en gedeeld binnen apps.
  3. Kan Intune persoonlijke toestellen beheren? Ja, Intune kan zowel bedrijfs- als persoonlijke apparaten beheren.

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in: Aalst – Affligem – Asse – Belsele – Berlare – Beveren – Bornem – Buggenhout – Denderleeuw – Dendermonde – Erpe-Mere – Haaltert – Hamme – Kalken – Kruibeke – Laarne – Lebbeke – Lede – Lokeren – Londerzeel – Meise – Merchtem – Moerbeke – Moorsel – Opwijk – Overmere – Puurs-Sint-Amands – Sinaai – Sint-Gillis-Waas – Sint-Niklaas – Steenhuffel – Stekene – Temse – Waasmunster – Wetteren – Wichelen – Wieze – Willebroek – Zele

Heb je vragen over Mobiele toestellen beveiligen met Intune?
We helpen je graag verder.
Klik hier om contact op te nemen