Intune voor kmo

De lijm die alles bij elkaar houdt. Microsoft Intune verbindt al je systemen en software en laat ze samenwerken. Je legt er ook je IT-beleid en de standaarden voor jouw bedrijf in vast. En je beheert het centraal. Zo hoef je een update maar één keer uit te voeren voor de hele organisatie.

Geeft een pc de geest of wordt een laptop gestolen? Dan maak je binnen een uur een nieuw toestel klaar voor gebruik. En de gestolen laptop? Die blokkeer je op afstand zodat de dief niet met jouw gegevens aan de haal gaat.

In dit artikel kom je meer te weten over:

Intune voor kmo

Microsoft Intune is een krachtige cloudgebaseerde service waarmee je de apparaten van je bedrijf kunt beheren, beveiligen en up-to-date kunt houden, allemaal vanuit één centraal beheerplatform. Of je nu smartphones, tablets, laptops of zelfs IoT-apparaten gebruikt, Intune biedt je de mogelijkheid om alles op een gestroomlijnde manier te beheren.

Bij veel bedrijven is er een wens om naar centraal cloud management te gaan. Hier gaat spijtig genoeg een stijle leercurve aan vooraf wat niet altijd evident is voor de veelal reeds overbelaste interne IT administrator of afdeling. Wij van Venerit hebben dit proces al doorlopen dus we kunnen je meteen helpen. Ook volgen we constant alle nieuwe evoluties en technologiëen op zodat we je het beste van Intune kunnen geven.

Voordelen van Intune voor kmo

Met Microsoft Intune zorgen we ervoor dat al je apparaten up-to-date zijn. Je hoeft niet langer handmatig software-updates uit te voeren op elk apparaat. Intune automatiseert dit proces, waardoor je altijd profiteert van de nieuwste functies en beveiligingspatches. Hier stopt het niet, we gebruiken ook Intune om applicaties te gaan installeren of verwijderen zonder dat je iets moet doen. We hebben een brede portefeuille van applicaties die we automatisch kunnen beheren. Hieronder valt bijvoorbeeld: Chrome, Firefox, Acrobat Reader, eID Viewer en uiteraard ook het Office pakket. Op jouw vraag kunnen ook nog veel andere software applicaties toegevoegd worden.

Ook zorgen we via Microsoft Intune voor een veilige werkomgeving. We stellen het beveiligingsbeleid in, zoals wachtwoord beleiden die een bepaalde complexiteit verwachten en zorgen we er voor dat al jouw gegevens versleuteld zijn. Als een apparaat verloren of gestolen raakt, kun je op afstand gegevens wissen om te voorkomen dat vertrouwelijke informatie in verkeerde handen valt.

Nog een heel groot voordeel van Intune is de schaalbaarheid. Of je nu een klein bedrijf of een grote onderneming bent, Microsoft Intune is schaalbaar en aanpasbaar aan de behoeften van je organisatie. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt en kunt het aantal beheerde apparaten op elk moment aanpassen.

Opstart van Intune

Als je bij ons klant wordt zullen we eerst al de computers in Intune brengen. Hiervoor dienen we een reset te doen van jouw machine. De reden waarom we dit doen is om problemen en conflicten te vermijden bij het toevoegen van het toestel in Intune. Door de reset van het toestel zijn we ook zeker dat er geen malware of andere kwaadaardige software die eventueel al op het toestel aanwezig was niet meekomt in de nieuwe omgeving.

Alles over Intune voor kmo nog eens opgelijst

Met functies zoals geautomatiseerde software-updates, mobiel app-beheer, gegevensbeveiliging en geavanceerd apparaatbeheer, helpt Intune bedrijven om hun IT-omgeving efficiënter en veiliger te maken. Hierdoor kunnen IT-afdelingen kostbare tijd en middelen besparen, terwijl ze tegelijkertijd de productiviteit van medewerkers verbeteren.

  • Compliance en beleidsnaleving: Voor bedrijven die moeten voldoen aan specifieke regelgeving of beveiligingsnormen, biedt Intune mogelijkheden om naleving te waarborgen. Je kunt beleidsregels instellen om te voldoen aan specifieke vereisten, zoals het versleutelen van gegevens op apparaten die toegang hebben tot vertrouwelijke informatie. Intune helpt bij het beschermen van bedrijfsgegevens en zorgt ervoor dat je voldoet aan wettelijke en brancheregels.
  • Apparaat- en apparaatbewaking: Met Intune kun je apparaten en apps monitoren om eventuele problemen of beveiligingsrisico’s snel te detecteren. Je kunt bijvoorbeeld waarschuwingen instellen voor ongeautoriseerde toegangspogingen, verdachte apparaatactiviteiten of malware-detectie. Deze proactieve bewaking helpt bij het identificeren en aanpakken van potentiële bedreigingen voordat ze schadelijk kunnen zijn voor je bedrijf.
  • Gebruiksvriendelijkheid en intuïtieve interface: Intune biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface waarmee IT-beheerders gemakkelijk apparaten, instellingen en beleidsregels kunnen beheren. De interface is ontworpen met het oog op eenvoud en biedt duidelijke navigatie en wizards om taken snel en efficiënt uit te voeren. Dit minimaliseert de leercurve en vereist geen uitgebreide technische kennis om Intune effectief te gebruiken.
  • Ondersteuning en expertise van Venerit: Als je Venerit inschakelt voor hulp bij de implementatie en het beheer van Intune, profiteer je van onze expertise en ervaring op dit gebied. We hebben al het onderzoek en de implementatie gedaan, waardoor we je kunnen begeleiden bij elke stap van het proces. Daarnaast houden we je op de hoogte van nieuwe updates en technologieën, zodat je altijd het beste uit Intune haalt.

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in: Aalst – Affligem – Asse – Belsele – Berlare – Beveren – Bornem – Buggenhout – Denderleeuw – Dendermonde – Erpe-Mere – Haaltert – Hamme – Kalken – Kruibeke – Laarne – Lebbeke – Lede – Lokeren – Londerzeel – Meise – Merchtem – Moerbeke – Moorsel – Opwijk – Overmere – Puurs-Sint-Amands – Sinaai – Sint-Gillis-Waas – Sint-Niklaas – Steenhuffel – Stekene – Temse – Waasmunster – Wetteren – Wichelen – Wieze – Willebroek – Zele

Heb je vragen over Intune voor kmo?
We helpen je graag verder.
Klik hier om contact op te nemen