Pakketten om vlot veilig en stipt te werken

Digitaal samenwerken

Diensten en instrumenten om vlot, veilig en stipt te werken.
Ontdek onze pakketten
 • KMO IT services

  Ontdek de veelzijdigheid van Venerit KMO IT services Samenvatting In een tijdperk waarin digitalisering de norm is, is het essentieel voor KMO's om te investeren in betrouwbare en geavanceerde IT-services. Venerit staat als uw lokale…

  Read more

 • Bestanden Delen in de Cloud

  Inleiding In de moderne wereld van vandaag is het delen van bestanden in de cloud een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks zakelijk en persoonlijk leven. Of je nu bestanden wilt delen met collega's, vrienden,…

  Read more

 • Centraal beheer van PC’s

  Centraal beheer van PC's: Optimaliseer uw IT-beheer met Intune Het efficiënt beheren van PC's is van essentieel belang in moderne IT-omgevingen. Organisaties streven naar een gestroomlijnd en veilig beheer van hun apparaten, gebruikers en gegevens.…

  Read more

 • Windows 11 voor kmo

  Waarom en hoe overstappen naar Windows 11? Dankzij centraal beheerde IT is overschakelen van al jouw gebruikers een fluitje van een cent.

  Read more

Samenwerken met Windows 11 en M365: Optimaal Productief

Windows 11 en Microsoft 365 (M365) vormen een krachtige combinatie waarmee teams en individuen effectief kunnen samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden. Of je nu op kantoor, thuis of onderweg werkt, deze tools bieden talloze mogelijkheden om de productiviteit te verhogen, communicatie te verbeteren en samenwerkingsprojecten tot een succes te maken. In dit artikel nemen we een diepgaande duik in hoe je optimaal kunt samenwerken met Windows 11 en M365.

Microsoft Teams voor Naadloze Communicatie en Samenwerking

Microsoft Teams is een centrale hub voor samenwerking binnen M365. Met Teams kunnen teams en groepen op verschillende manieren communiceren en samenwerken:

 • Chatten: Teams biedt een chatfunctie waarmee je snel berichten kunt uitwisselen met collega’s. Je kunt ook bestanden en links delen om informatie te delen.
 • Vergaderingen: Organiseer virtuele vergaderingen met audio- en videoconferenties. Dit is handig voor teams die verspreid zijn over verschillende locaties.
 • Bestanden delen: Deel documenten en bestanden rechtstreeks vanuit Teams, waardoor iedereen toegang heeft tot de meest recente versies.
 • Geïntegreerde apps: Integreer apps zoals Planner, SharePoint en OneNote rechtstreeks in Teams om projecten te beheren en taken bij te houden.

Effectief Bestandsbeheer met OneDrive en SharePoint

Het beheer van documenten en bestanden is een cruciaal aspect van samenwerken. M365 biedt twee belangrijke tools om dit te vergemakkelijken:

 • OneDrive: Hiermee kun je bestanden veilig opslaan in de cloud en ze delen met anderen. Iedereen met toegang kan bestanden bewerken, en wijzigingen worden automatisch gesynchroniseerd.
 • SharePoint: Dit platform is ideaal voor het delen van documenten en het creëren van samenwerkingsportals. Je kunt aangepaste sites maken om informatie en bronnen met je team te delen.

Realtime Samenwerken aan Documenten

Het gelijktijdig bewerken van documenten kan soms ingewikkeld zijn, maar met M365-apps zoals Word, Excel en PowerPoint wordt dit eenvoudig:

 • Realtime samenwerking: Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken. Je kunt elkaars wijzigingen zien en opmerkingen toevoegen.
 • Versiegeschiedenis: Als er onbedoelde wijzigingen zijn aangebracht, kun je altijd teruggaan naar eerdere versies van het document.
 • Toegang vanaf elk apparaat: Je kunt M365-documenten openen en bewerken vanaf Windows 11-pc’s, Macs, tablets en zelfs mobiele apparaten.

Efficiënt Taakbeheer met Planner en To Do

Effectief taakbeheer is van vitaal belang voor een soepele samenwerking. M365 biedt twee handige tools om dit te bereiken:

 • Planner: Met Planner kun je projecten plannen, taken toewijzen aan teamleden en de voortgang bijhouden. Het visuele bord helpt je taken te organiseren.
 • To Do: Dit is je persoonlijke takenlijst. Je kunt taken toevoegen, prioriteren en categoriseren, zowel voor werk als voor persoonlijk gebruik

Efficiënte E-mailcommunicatie met Outlook

E-mail blijft een belangrijk communicatiemiddel in de zakelijke wereld. Outlook biedt uitgebreide functies voor e-mail- en agendaorganisatie:

 • E-mailorganisatie: Gebruik mappen, labels en regels om je inbox georganiseerd te houden en belangrijke berichten niet over het hoofd te zien.
 • Agenda-integratie: Plan vergaderingen, afspraken en evenementen direct vanuit je e-mailapp. Outlook synchroniseert deze met je agenda voor een beter overzicht.
 • Gedeelde agenda’s: Deel je agenda met teamleden om vergaderingen en beschikbaarheid gemakkelijk te coördineren.

Integratie met Windows 11

Een van de grote voordelen van het gebruik van Windows 11 in combinatie met M365 is de naadloze integratie tussen het besturingssysteem en de productiviteitstools:

 • Startmenu en taakbalk: Windows 11 biedt snelkoppelingen naar M365-apps in het startmenu en op de taakbalk, waardoor je snel toegang hebt tot je meest gebruikte tools.
 • Snel zoeken: Windows 11 biedt snelkoppelingen naar M365-apps in het startmenu en op de taakbalk, waardoor je snel toegang hebt tot je meest gebruikte tools.
 • Notificaties: Ontvang meldingen over nieuwe e-mails, Teams-berichten en afspraken direct op je desktop.

Beveiliging en Compliance

Het beschermen van gegevens en voldoen aan de regelgeving zijn topprioriteiten voor organisaties. M365 biedt uitgebreide beveiligings- en nalevingsfuncties om je te ondersteunen:

 • Multi-factor authenticatie (MFA): Verhoog de beveiliging door MFA in te schakelen, wat extra bescherming biedt voor je accounts.
 • Data Loss Prevention (DLP): Stel beleidsregels in om te voorkomen dat gevoelige informatie per ongeluk wordt gedeeld of gelekt.
 • Naleving van regelgeving: M365 helpt je te voldoen aan diverse regelgevingen, zoals GDPR en HIPAA, door middel van gegevensclassificatie en -bescherming.

Kortom, Windows 11 en Microsoft 365 bieden de perfecte combinatie voor effectieve samenwerking in de moderne wereld. Door Teams te gebruiken voor communicatie, OneDrive en SharePoint voor bestandsbeheer, realtime samenwerking aan documenten, taakbeheer met Planner en To Do, e-mailorganisatie met Outlook en de naadloze integratie met Windows 11, kun je de productiviteit van je team maximaliseren. Vergeet ook de beveiligingsfuncties en training niet, want ze spelen een cruciale rol in het beschermen van gegevens en het succesvol inzetten van deze krachtige tools. Samenwerken was nog nooit zo eenvoudig en effectief

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in: Aalst – Affligem – Asse – Belsele – Berlare – Beveren – Bornem – Buggenhout – Denderleeuw – Dendermonde – Erpe-Mere – Haaltert – Hamme – Kalken – Kruibeke – Laarne – Lebbeke – Lede – Lokeren – Londerzeel – Meise – Merchtem – Moerbeke – Moorsel – Opwijk – Overmere – Puurs-Sint-Amands – Sinaai – Sint-Gillis-Waas – Sint-Niklaas – Steenhuffel – Stekene – Temse – Waasmunster – Wetteren – Wichelen – Wieze – Willebroek – Zele

Heb je vragen over digitaal samenwerken?
We helpen je graag verder.
► Klik hier om contact op te nemen