Bestanden Delen in de Cloud

Inleiding

In de moderne wereld van vandaag is het delen van bestanden in de cloud een integraal onderdeel geworden van ons dagelijks zakelijk en persoonlijk leven. Of je nu bestanden wilt delen met collega’s, vrienden, of familieleden, de cloud biedt een handige en veilige manier om dit te doen. In deze blogpost gaan we dieper in op het delen van bestanden in de cloud en zullen we ons concentreren op twee populaire Microsoft-tools: OneDrive for Business en SharePoint.

Inhoudsopgave

 • De Voordelen van Bestanden Delen in de Cloud
 • OneDrive for Business: Persoonlijke Cloudopslag
 • Wat is OneDrive for Business?
 • Aanmelden bij OneDrive for Business
 • Bestanden Uploaden
 • Delen met Specifieke Personen
 • Toegangsbeheer
 • SharePoint: Samenwerking op Bedrijfsniveau
 • Wat is SharePoint?
 • Site Aanmaken
 • Documentbibliotheken
 • Delen met Je Team
 • Samenwerken in Realtime
 • Conclusie

De Voordelen van Bestanden Delen in de Cloud

Voordat we dieper ingaan op de details van OneDrive for Business en SharePoint, laten we eens kijken naar enkele voordelen van bestanden delen in de cloud:

 1. Toegankelijkheid: Cloudopslag stelt gebruikers in staat om bestanden vanaf vrijwel elk apparaat met internettoegang te openen en te delen. Dit maakt samenwerking eenvoudiger, ongeacht waar je je bevindt.
 2. Veiligheid: Cloudproviders investeren aanzienlijk in beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie en multi-factor authenticatie, om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn.
 3. Samenwerking: Met cloudopslag kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd aan een enkel bestand werken, waardoor samenwerking efficiënter wordt.
 4. Automatische Back-ups: De meeste cloudopslagdiensten bieden automatische back-upmogelijkheden, waardoor je bestanden beschermd zijn tegen verlies door hardwarestoringen of andere onvoorziene gebeurtenissen.

Nu we de voordelen van bestanden delen in de cloud hebben besproken, laten we ons richten op de specifieke tools van Microsoft: OneDrive for Business en SharePoint.

OneDrive for Business: Persoonlijke Cloudopslag

Wat is OneDrive for Business?

OneDrive for Business is de persoonlijke cloudopslagdienst van Microsoft die is ontworpen voor gebruik binnen organisaties. Het stelt individuele gebruikers in staat om hun bestanden veilig op te slaan en te delen. Hier zijn enkele stappen om bestanden te delen via OneDrive for Business:

1. Aanmelden bij OneDrive for Business

Om aan de slag te gaan met OneDrive for Business, moet je je aanmelden met je Microsoft 365-account. Als je geen account hebt, kun je er een maken.

2. Bestanden Uploaden

Eenmaal ingelogd, kun je bestanden eenvoudig naar je OneDrive-schijf uploaden. Dit kunnen documenten, afbeeldingen, video’s, en meer zijn.

3. Delen met Specifieke Personen

Om een bestand te delen, selecteer je het bestand en klik je op de “Delen” optie. Je kunt dan de e-mailadressen van de mensen invoeren waarmee je het bestand wilt delen. Je kunt ook bepalen of ze het bestand alleen kunnen bekijken of bewerken.

4. Toegangsbeheer

OneDrive for Business biedt geavanceerde opties voor toegangsbeheer. Je kunt bijvoorbeeld een vervaldatum instellen voor gedeelde links of toegang beperken tot specifieke personen.

SharePoint: Samenwerking op Bedrijfsniveau

Wat is SharePoint?

SharePoint is een krachtig samenwerkingsplatform van Microsoft dat is ontworpen voor teams en organisaties. Het biedt geavanceerde functies voor het delen van bestanden, samenwerken aan documenten en het beheren van content op bedrijfsniveau. Hier zijn enkele stappen om bestanden te delen via SharePoint:

1. Site Aanmaken

In SharePoint kun je sites maken voor specifieke teams, projecten of afdelingen. Nadat je een site hebt aangemaakt, kun je bestanden en documentbibliotheken toevoegen.

2. Documentbibliotheken

Binnen een SharePoint-site kun je documentbibliotheken maken om bestanden te organiseren en te delen. Je kunt mappenstructuur, metagegevens en versiebeheer instellen.

3. Delen met Je Team

Om bestanden te delen, navigeer je naar de documentbibliotheek en selecteer je het bestand dat je wilt delen. Klik op “Delen” en voer de namen of e-mailadressen van je teamleden in.

4. Samenwerken in Realtime

Een van de krachtige functies van SharePoint is de mogelijkheid om samen te werken aan documenten in realtime. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd wijzigingen aanbrengen en zien elkaars bewerkingen.

Conclusie

Het delen van bestanden in de cloud is een essentiële activiteit geworden voor zowel individuen als organisaties. Microsoft biedt met OneDrive for Business en SharePoint twee krachtige tools om dit op een veilige en efficiënte manier te doen. OneDrive is ideaal voor persoonlijke cloudopslag en eenvoudige delen, terwijl SharePoint een robuust platform is voor samenwerking op bedrijfsniveau.

In een wereld die steeds meer afhankelijk is van digitale samenwerking, is het begrijpen van deze tools en het correct gebruiken ervan van groot belang. Dus, of je nu bestanden deelt voor werkprojecten, studieprojecten, of gewoon voor persoonlijk gebruik, de cloud en Microsoft-tools kunnen je helpen om dit naadloos te doen. Probeer ze uit en ontdek hoe ze je kunnen helpen om bestanden gemakkelijk en veilig te delen in de moderne wereld van vandaag.

Onze klanten bevinden zich voornamelijk in: Aalst – Affligem – Asse – Belsele – Berlare – Beveren – Bornem – Buggenhout – Denderleeuw – Dendermonde – Erpe-Mere – Haaltert – Hamme – Kalken – Kruibeke – Laarne – Lebbeke – Lede – Lokeren – Londerzeel – Meise – Merchtem – Moerbeke – Moorsel – Opwijk – Overmere – Puurs-Sint-Amands – Sinaai – Sint-Gillis-Waas – Sint-Niklaas – Steenhuffel – Stekene – Temse – Waasmunster – Wetteren – Wichelen – Wieze – Willebroek – Zele

Heb je vragen over Bestanden Delen in de Cloud?
We helpen je graag verder.
Klik hier om contact op te nemen